DE STAD ROTTERDAM

De Stad Rotterdam

Rotterdam heeft een aantal verschillende wijken waar u als expat kunt wonen. Uiteraard kunnen wij u adviseren welke wijk het beste bij uw situatie past. De meest populaire wijken onder de expats zijn:


Hillegersberg

hier is bijvoorbeeld de Internationale Amerikaanse en Japanse school. Het heeft een oude dorpskern met een grote verscheidenheid aan winkels zoals designer shops, specialiteiten winkels en restaurants. Tevens is het nabij gelegen Plaswijckpark ontzettend leuk voor het hele gezin.


Prinsenland

is gelegen tussen Kralingen en Capelle aan den IJssel. De wijk is voorzien van een klein doch praktisch winkelcentrum. De wijk is geheel gericht op kinderen/families die dicht bij het centrum maar toch rustig willen wonen.


Kralingen

hier ligt het Kralingse Bos en -Plas, een manege en een golfbaan. Tevens is in deze wijk de Erasmus Universiteit gelegen waarvandaan tram 7 rechtstreeks naar het centrum rijdt. De wijk kenmerkt zich door de mix van moderne en historische gebouwen.


Kop van Zuid/ Wilhelminapier

raden wij aan voor expats die zonder gezin naar Rotterdam reizen en dicht bij het uitgaansleven van Rotterdam willen wonen. De hoogste wolkenkrabbers van Nederland zijn/worden hier gerealiseerd. De appartementen die hier beschikbaar zijn veelal gestoffeerd dus geschikt voor long stays.


Blijdorp

is een van de weinige, geheel intact gebleven vooroorlogse wijken, met veel voor die periode karakteristieke panden. In Blijdorp ligt ook de gelijknamige dierentuin en het Centraal Station bevindt zich op loopafstand. Verder vindt u in Blijdorp een leuke winkelstraat en het Vroesenpark.