Blog


Jeco Rental Services new office!!

Per 15 oktober is Jeco Rental Services verhuisd naar een nieuw kantoor aan de Glashaven 105 in Rotterdam. Vanuit deze nieuwe locatie kunnen wij u nog beter ondersteunen bij de verhuur, aanhuur, aankoop en vastgoedbeheer.

Wilt u weten wat onze persoonlijke aanpak voor u kan betekenen? Loop gerust eens bij ons binnen of bel +31 (0)10 30 41 000 voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Lees meer ›

Energielabel verplicht per 1 januari 2015

Met het energielabel voor woningen kunt u zien hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met andere woningen van hetzelfde type. Vanaf 1 januari 2015 is een energielabel verplicht bij verkoop of verhuur van woningen. Een verkoper of verhuurder riskeert een boete die kan oplopen tot € 400,00 wanneer er bij de verkoop, verhuur of oplevering geen energielabel aanwezig is.

Lees meer ›

Rotterdam gekozen tot Europese stad van 2015

Rotterdam is Europese stad van het jaar 2015. De internationale Academy of Urbanism in Londen kende de prijs gisteren toe aan de Maasstad voor de wijze waarop Rotterdam zich in de afgelopen twee decenia heeft ontwikkeld op economisch, sociaal en stedenbouwkundig gebied.


De Academy of Urbanism wordt gevormd door meer dan 500 wetenschappers, politici en vakspecialisten op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkeling. De Academy zet steden die zich op een opmerkelijke wijze weten te ontwikkelen in de schijnwerpers. 

Lees meer ›

Voorlopig energielabel voor alle woningen

Alle woningen in Nederland krijgen een voorlopig energielabel. Vanaf begin januari 2015 zal de overheid alle eigenaren aanschrijven om hen op de hoogte te stellen van hun voorlopige label. De eigenaar kan (eenvoudig) van een voorlopig label een definitief label laten maken. De eigenaar kan, zoals voorheen, een energielabel adviseur inschakelen of het zelf definitief laten maken via de digitale weg (www.energielabelvoorwoningen.nl, beschikbaar per 1 januari 2015). Vanaf 1 januari 2015 dient een woning bij verkoop of verhuur te zijn voorzien van een definitief energielabel. Het voorlopige label is dus niet voldoende om aan de plicht van levering met energielabel te voldoen.

Lees meer ›

Woningmarktherstel zet definitief door

Al vier kwartalen op rij stijgt de gemiddelde woningwaarde. Ten opzichte van een jaar geleden zijn de woningen in Nederland gemiddeld met 3,5% in waarde gestegen. Calcasa analyseerde dit kwartaal alle 12 duizend buurten en deelde de prijsontwikkeling in naar drie categorie├źn: (i) buurten met een prijsdaling, (ii) buurten met een prijsstijging tot 5%, en (iii) buurten met een prijsstijging van meer dan 5%. Op basis van deze analyse concludeert Calcasa dat het tempo van herstel de afgelopen kwartalen versnelt; in 89,9% van alle buurten stijgt de gemiddelde woningwaarde.

Lees meer ›